Ce sa fac atunci cand am prea multe pe cap

Te salut

Cred eu e o situație care nu se întâmplă tuturor, cea în care avem impresia că avem de făcut atât de multe încât nu mai putem face față. Nu știm de ce să ne apucăm și ce anume să abandonăm.

stres

E acea situație în care am zis „da” de prea multe ori sau în care ne era atât de greu să spunem „nu” pentru că toate ofertele primite erau foarte bune și toate ne plăceau.

Mai este, totuși, o situație în care suntem destul de speriați și de stresați chiar înainte de a începe, nu neaparat în timp ce suntem în „infernul aglomerării”.

Ei bine, pățesc să mai am câte o situație de acel gen din când în când, iar atunci, adopt următoarele măsuri:

1) Îmi amintesc de faptul că nu trebuie ca totul să iasă perfect și e în regulă chiar dacă nu reușesc să fac tot ceea ce îmi propun

Acel „trebuie ca totul să iasă imaculat” mă ajută într-adevăr să depun efort să fac treaba la o calitate ridicată. Cu toate acestea uneori chiar această tendință de perfecțiune mă face să mă stresez mai mult decât e cazul și să fie elementul care mă împiedică să mă concentrez și să fac treabă de calitate.

2) Alerg sau fac sport ce presupune cardio

Pentru mine sportul a însemnat enorm în „lupta” mea cu reglarea fricii. Sportul m-a ajutat să ard adrenalina în exces și să mă relaxez în orice perioadă mai tensionată.

15-20-25 de minute de alergat ușor pentru mine a adus rezultate foarte bine, îți recomand și ție.

3) Îmi prioritizez sarcinile

Fac o listă cu ceea ce am de făcut și apoi mă orientez, cu care să încep, ce să las mai la urmă și la ce să renunță.

După cum se observă, schimbare prin care să reduc stresul am făcut-o la 3 nivele: cognitiv (am schimbat puțin gândurile, am flexibilizat perspectiva cu care mă raportez la ceea ce vreau să fac), fiziologic (am adoptat măsuri de „scurgere” a stresului prin sport) și comportamental (am trecut la prioritizarea activitățiilor).

Sper să te inspire și să-ți dea măcar o idee atunci când ești într-o perioadă de stres ridicat.

Relaxare,

Cristi

Sursa foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...