Ce vrei de la altii, ia-ti singur

Salutare,

În acest articol nu aș vrea să îți vorbesc despre ceva ce am descoperit într-un articol științific. De foarte multe ori, ceea ce găsesc în articole sunt lucruri de încredere. De aceea caut cercetări, mai ales acolo unde s-au făcut și experimente. Tocmai pentru a mă asigura că ceea ce îți transmit e verificat și nu e doar o poveste sau o părere.

validarea de sine

Cu toate acestea, din când în când, prefer să împărtășesc cu tine și diferite „a-ha-uri!” sau mici lecții pe care le învăț din alte surse decât sursa științifică. Unele vor fi din procesul de autocunoaștere, altele din practica de la cabinet sau din diferite alte contexte.

Astăzi vreau să-ți povestesc puțin despre o anumită situație în care ne putem regăsi.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să te încurajeze.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să te iubească.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să-ți dea atenție.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să-ți spună că ești bun, valoros, competent sau „cool”.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să-ți spună că e bine ceea ce faci și că poți merge mai departe.

Sunt momente în care poate aștepți ca ceilalți să te caute, să nu mai fii singur.

E ok, E foarte ok să fie și astfel de momente. Totuși, dacă vezi că sunt frecvente… stai puțin. Nu te grăbi, stai și gândește-te.

Când te aștepți ca ceilalți să te încurajeze, probabil că nu ai curaj și-l vrei din exterior. Ce-ar fi dacă te-ai încuraja singur, ca ceilalți să vadă asta și să vină la tine să-i încurajezi și pe ei? Ai primi încurajare dacă ți-ai oferi curaj ție în primul rând?

Când te aștepți ca ceilalți să te iubească, probabil că nu ai iubire și vrei să vină din exterior. Ce-ar fi dacă te-ai iubi singur, și ceilalți ar vedea că ai iubire și ar veni la tine să le oferi și lor? Ai primi iubire dacă te-ai iubi pe tine în primul rând?

Când aștepți atenția celorlalți, probabil că nu-ți oferi singur atenție și aștepți să vină din altă parte. Ce-ar fi dacă ți-ai oferi singur atenție, ceilalți ar observa că ai acest lucru și ar veni la tine să împarți cu ei? Ai primi mai multă atenție dacă ți-ai oferi ție prima dată?

Când aștepți validarea altora (să-ți spună că ești bun, că te pricepi, că ești „cool”), probabil că nu-ți oferi singur validare. Ce-ar fi dacă te-ai valida tu, în primul rând și ceilalți să vadă că ai validare, apoi să vină să-i validezi și pe ei? Ai primi mai multă validare din partea altora dacă ai avea tu pentru tine?

Când te aștepți ca ceilalți să te caute, să mergeți să faceți lucruri, să te cheme, probabil că nu faci asta cu tine. Adică, probabil că dacă tu ai avea inițiativa să faci singur lucruri, să începi tu să faci ceva, probabil ceilalți ar vedea și ar veni să-ți propună să le faceți împreună sau să vină ei alături de tine.

Înțelegi ideea, când vezi că tânjești foarte mult pentru ceva din exterior, încearcă să-ți oferi acel ceva singur, iar apoi, poate va veni și din exterior să completeze.

Multă inspirație!

Cristi Pavel

Dacă ți-a plăcut, te rog să-i dai un share să-l citească și alții.

Sursa foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...