Cum sa ucizi frica

Salut

Astăzi o să vorbim despre curaj în relație cu frica.

Curajul e o trăsătură masculină, adică e mai mult încurajată să se manifeste la bărbați decât la femei și totodată, ei sunt mai mult stigmatizați de societate dacă le lipește această trăsătură de caracter.

E o trăsătură lăudată peste tot, deoarece, de-alungul istoriei, oamenii curajoși au fost cei care au adus marile schimbări, cei care au fost adevărații salvatori, care au putut schimba situațiile atunci când păreau de neschimbat.

Pe toți oamenii curajoși și altruiști îi numim astăzi eroi, pentru că ei au făcut lumea mai bună, fie pentru toți, fie doar pentru poporul lor.

Dar ce înseamnă să fii curajos?

Să nu-ți fie frică?

Nici pe departe.

Curajul înseamnă să faci ceea ce e de făcut chiar dacă simți că ți-e frică.

Chiar dacă ești nesigur, chiar dacă știi că ai putea să dai și greș.

Curajul înseamnă să-ți învingi frica, atât.

Oamenii curajoși fac ceea ce știu că e bine să facă în ciuda a ceea ce simt, în ciuda emoțiilor sau a fricii.

Era o maximă a cărui autor din păcate nu îl cunosc, care spunea:

Norocul ține cu cei curajoși.

Iar experiența personală de până acum mi-a confirmat acest lucru. Bineînțeles, curajul nu înseamnă neaparat lucruri nesăbuite, cum ar fi să conduci mult peste viteza legală sau să te cațeri pe stânci fără echipament.

Așadar, atunci când vrei să faci ceva și ți-e frică, nu mai aștepta să-ți treacă de tot frica pentru a merge mai departe. Cât timp vezi că ai control, cât de cât, asupra ta, du-te, mergi mai departe și fă ceea ce vrei să faci chiar dacă ți-e frică.

Curajul omoară frica. Dar curajul poate să omoare frica numai prin acțiune.

Nu căuta să dispară frica de tot înainte ca tu să faci ceva, trebuie să faci ceva pentru ca frica să dispară. Concret, trebuie să o confrunți și să-ți areți ție prin trăirea acelei experiențe că te poți descurca, că nu e chiar așa de tragic și că te poți și relaxa puțin în acea situație.

De fiecare dată când ți-e frică, imaginează-ți că sunt lângă tine și îți spun: poți, încearcă!

Baftă,

Cristi Pavel

Aboneaza-te prin mail

si primesti ghidul gratuit - Cum controlezi orice frica intensa sau emotii puternice - 3 metode prin care sa reduci din senzatiile neplacute:


Dacă simţi că ai orice fel de completare sau vrei să-mi spui ceva, lasă-mi un comment mai jos sau trimite-mi un mail la: cristi@scapadefrica.ro

Autor foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...