De ce nu functioneaza retetele de genul „10 pasi pentru…”

Salutare!

Sper ca prin acest video te ajut să privești cu mai mult scepticism orice citești pe internet sau în diferite alte cărți/materiale. E ceva legat de domeniul psihologiei și al „dezvoltării personale”, care pune sub semnul întrebării ceva ce se găsește peste tot, anume, rețetele de genul 10 pași pentru…

miniatura - retete

În acest video vorbesc atât despre:

 • părțile tari (sau de ce ne plac așa de mult) și
 • părțile slabe ale acestor rețete
 • un exercițiu simplu de logică să înțelegi de ce nu prea funcționează
 • ce poți face cunoscând acest aspect

Te invit să-l urmărești, iar dacă-ți place sau îl găsești util, să-i dai share pe facebook sau să-l trimiți unui prieten pe care l-ar ajuta.

Baftă-n toate!

Cristi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “De ce nu functioneaza retetele de genul „10 pasi pentru…”

 1. Dan Levant

  E perfect logic, logica cea mai simplă: dacă ar exista o singură metodă…una singură…pentru ca oamenii să o ducă mai bine, să fie mai fericiţi…atunci toată lumea ar aplica-o şi umanitatea ar arăta alfel. Cum aceată umanitate este aşa cum o vedem cu toţii, înseamnă că această soluţie universală nu există. Cum s-ar spune, se descurcă fiecare cum poate… 🙂

  Reply
  1. Cristi Pavel Post author

   Eu sunt de acord că nu există o soluție universală, știu totodată că există anumite ghidaje și linii de orientare. De aceea nu aș spune că fiecare se descurcă cum poate, că atunci de ce mai există psiholog sau medic? Ca să ne ofere un ghid și să ne ajute să particularizăm legitățile generale în cazul nostru particular. 😀 Merci de comment!

   Reply
 2. Sanda

  Sunt multe materiale informative care te pot ghida pentru a scapa de fenomenul fricii. La unii functioneaza, la altii nu. Blogul tau mi se pare interesant – l-am accesat de pe http://www.stiri.100.ro la recomandarea unui prieten. Referitor cele 10 solutii pentru sau motive pentru etc – putem spune ca sunt solutii pentru a atrage traficul pe respectivul site nu si raspunsuri pentru cei care le acceseaza.

  Reply
  1. Cristi Pavel Post author

   De acord, sunt și modalități de optimizare pentru motoarele de căutare, dar sunt și diferite cărți (vezi Eficiența în 7 pași, care mie personal mi se pare destul de bună) care merg tot pe ideea de „facem o rețetă”, pentru că oamenii asta caută: clar, concret.

   Reply

Spune-ti parerea