Elimini dorinta de control si elimini anxietatea

Salut

Acest articol te îndeamnă să nu-ți fie teamă de lucrurile pe care nu le poți controla.

Adevărul e că dacă urmărim media, lucru pe care personal nu-l recomand mai ales dacă simți că ai probleme cu frica, deoarece în media se caută exagerarea faptelor, extragerea senzaționalului din normal și transformarea țânțarului în armăsar, tinzi să fii mai agitat.

Iar această tendiiță de exagerare merge mână în mână cu stările anxioase și cu frica.

Cu cât accentuezi mai mult gravitatea unor fapte, cu atât vei fi mai tensionat și implicit vei simți mai multă frică.

Vreau prin acest articol să te atenționez, să fii conștient de faptul că stresul conduce foarte ușor la stări anxioase și să te ajut să-l elimini din situațiile asupra cărora nu ai control.

Nu-ți da silința să controlezi ceea ce nu poți controla pentru că vei suferi dezamăgiri și te vei stresa fără sens.

Renunță la încercarea de a controla absolut orice, iar situațiile cele mai evidente și cele mai comune în care tindem să exercităm un control fără rost sunt următoarele:

  • ce gândesc ceilalți (credințele, opiniile, principiile, modul în care reacționează la cererile noastre, etc.)
  • cum se comportă ceilalți/dispozițiile sufletești ale acestora
  • sfârșitul lumii
  • politica
  • performanța altora

Bineînțeles, nu înseamnă să devii indiferent de orice nu ține de tine, dar nu mai încerca să miști muntele din loc mai ales dacă nu-ți folosește sau dacă impactul tău este unul prea mic.

Acceptarea e un element important în relaxare, deci în reducerea stărilor de anxietate.

Chiar în meditație, unde se încearcă liniștirea minții iar în cele din urmă „transcenderea” ei, o procedură prin care să elimini gândurile e aceea de a le accepta, de a le observa și de a înceta să mai lupți împotriva lor.

În concluzie, mesajul acestui articol e să renunți din dorința de a controla lucrurile asupra cărora nu ai control pentru a elimina din stres.

Eu mă stresam adesea preocupându-mă de ceea ce gândesc ceilalți despre mine, tu ce anume încercai să controlezi când de fapt în realitate nu prea aveai control?

Pe curând,

Cristi Pavel

Aboneaza-te prin mail

si primesti ghidul gratuit - Cum controlezi orice frica intensa sau emotii puternice - 3 metode prin care sa reduci din senzatiile neplacute:

Dacă simţi că ai orice fel de completare sau vrei să-mi spui ceva, lasă-mi un comment mai jos sau trimite-mi un mail la: cristi@scapadefrica.ro

Autor foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...