Nu astepta sa devii curajos ca sa-ti infrunti frica

Salut

În acest articol te previn de o capcană în care calcă mulți dintre noi când vine vorba de înfruntatul fricii și acest fapt îi blochează.

Am găsit această problemă repetată în mailurile și unele comment-uri trimise. Eu mă bucur. În niciun caz pentru că există această problemă ci pentru că am identificat-o. Astfel o putem înlătura.

De aceea, te încurajez să-mi scrii. Chiar dacă nu crezi că ai o problemă foarte stridentă, te încurajez să-mi povestești pentru că voi ajunge mult mai ușor să identific blocajele cu care te confrunți.

Acest obstacol este unul ce ține de imaginea de sine, de încrederea în forțele proprii și blocajul constă în faptul că lucrurile sunt înțelese greșit, invers chiar.

Adică, oamenii așteaptă să devină cineva înainte să facă ceva, ceea ce e greșit.

Nu devii superstar de cinema înainte să joci în vreun film. Nu poți deveni programator înainte să înveți programare. Nu poți deveni pilot înainte să înveți să pilotezi.

Prima dată trebuie să faci ceva, pentru a deveni cineva, nu să devii cineva ca să faci ceva.

Raportat direct la problema noastră, nu aștepta să fii curajos înainte de a-ți înfrunta o teamă. Prima dată îți înfrunți teama și abia apoi devii curajos.

Nu aștepta să-ți treacă senzațiile de frică înainte de a-ți înfrunta frica. Prima dată îți înfrunți frica și apoi îți trec senzațiile de teamă.

Dacă vei aștepta ca întâi să treacă teama ca să ți-o înfrunți, ai șansele să aștepți mult și bine. Calea corectă e să o înfrunți și apoi să te aștepți ca ea să treacă, după ce te-ai convins la modul cel mai direct că poți face față situației de care ți-e frică sau că nu ai de ce să te temi cu adevărat.

Toate tehnicile de control al fricii sunt făcute ca să te ajute să domolești senzațiile, încât să ai un minim de control asupra ta. Eu, niciodată nu am reușit să le elimin de tot, înainte de a-mi înfrunta teama.

Așadar, nu aștepta să devii curajos înainte ca să-ți înfrunți o frică, pentru că e calea greșită, inversă. Prima dată îți înfrunți teama și abia apoi devii curajos.

Te rog ajută-mă să promovez acest articol printr-un like pe facebook. Poate vom găsi alți oameni cărora să le fie de folos cele scrise aici.

Ce frica ai, unde aștepți să-ți treacă senzațiile înainte de a o înfrunta?

Pe curând,

Cristi Pavel

Dacă simţi că ai orice fel de completare sau vrei să-mi spui ceva, lasă-mi un comment mai jos sau trimite-mi un mail la: cristi@scapadefrica.ro

Sursa foto

Aboneaza-te prin mail

si primesti ghidul gratuit - Cum controlezi orice frica intensa sau emotii puternice - 3 metode prin care sa reduci din senzatiile neplacute:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...