Vaca nu va da de 2 ori mai mult lapte cu aceeasi portie de iarba

Vrei să faci mai mult dar nu poți. Vrei să ieși din zona de confort, să trăiești într-un fel anume, dar parcă ceva nu te lasă. Te simți puțin trist sau dezamăgit de tine din această cauză, din cauză că nu te poți mobiliza să faci ceea ce crezi că e bine pentru tine.

rezevoarele energiei

Întotdeauna găsești niște obstacole peste care nu poți trece. Vrei să te trezești la o anumită oră și nu poți, vrei să lucrezi la niște planuri de-ale tale și nu găsești timp sau energie.

Vrei să-ți înfrunți niște temeri dar, deși ești foarte motivat, parcă nu ai acea tărie de a rezista acolo în situația de confruntare.

Vrei tot mai mult de la tine.

Ceri tot mai mult de la tine. Te cerți sau ești supărat pe tine când nu reușești să dai din tine atât cât dorești.

Dar, te-ai întrebat vreodată cât îți oferi ție, din cât dai?

O să folosesc o metaforă ca să înțelegi mai bine: vaca nu va da de 2 ori mai mult lapte dacă-i dai aceeași cantitate de iarbă.

Tu ceri mult de la tine, dar cât de multă grijă ai de tine ca să poți oferi?

Cât de mult te odihnești? Cât de mult te îngrijești? Cât de bine te alimentezi cu energie?

Cât timp aloci pentru sport/mișcare? Cât timp aloci pentru somn? Cât timp aloci să mănânci mâncare sănătoasă?

Îndemnul meu e următorul: stai puțin, reflectă asupra propriei vieți, observă dacă este dezechilibru între cât ceri de la tine și cât îți oferi. Vezi dacă ai cât de cât un echilibru între ariile vieții tale (sănătate, relații/socializare, muncă, spiritualitate/gânduri legate de viață, de viitor). Vezi cât aloci fiecăruia dintre ele. Vezi ce te energizează și investește ceva mai mult acolo, pentru a avea putere să faci ceea ce-ți propui.

Eu la asta lucrez acum, la rezervoarele mele de energie. Pentru că știu că e nevoie de a avea mai mult, ca să dau mai mult.

Mi te alături?

Cristi Pavel

Sursa foto

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...