Simte-te multumit si increzator pocnind din degete

Simte-te multumit pocnind din degete

Au venit sărbătorile, imediat vine anul nou. E perioada în care te întâlnești cu mulți prieteni și cunoscuți, pe unii nu i-ai mai văzut de mult, pe alții i-ai văzut mai des.

Întrebările care apar „ce-ai mai făcut, cum mai ești, cum îți merge?”

Întrebări care într-un fel te fac să te gândești la tine și la celălalt din fața ta, te fac să te compari.

Te uiți la tine și parcă nu găsești ceva pentru care să fii prea mândru.

(ai, doar că te concentrezi pe lucrurile pe care nu le-ai terminat, nu le-ai început și mai puțin pe cele pentru care poți fi cu adevărat mândru)

Ți-e teamă că nu ești suficient de bun ca și alții. Devii chiar înfuriat de momentul în care vezi pe cineva pe care-l consideri „inferior” față de tine, din multe puncte de vedere, și totuși, are anumite rezultate pe care tu le vrei, dar nu le ai încă. (încă)

E cam nașpa să te simți frustrat într-o perioadă în care ai impresia că toți din jur sunt fericiți.

Nu e vina lor, e responsabilitatea ta.

Eu, am pățit ca anul acesta, după 4 ani de când mă ocup cu dezvoltare personală la modul conștient, să fiu cu adevărat mulțumit de ceea ce am, să nu mă gândesc deloc la ceea ce îmi lipsește.

Soluția pe care am găsit-o, sună în felul următor detașare și acceptare.

Despre acceptare am mai scris aici.

Mi-am acceptat condiția, am înțeles că mulțumirea și fericirea vin din interior, iar exteriorul e în mare doar o reflecție a interiorului.

Ce frumos ar fi, să poți fi fericit și împlinit oricând, oriunde, cu oricine. Să fii relaxat și să te poți bucura de moment.

Ei bine, poți. Dacă eu am fost în situația în care tot căutam ceva exterior să-mi „aline suferința” și am reușit prin schimbarea gândurilor legate de situația mea, de ce nu ai putea și tu să faci asta?

Ca să ajungi la starea de bine, atunci când ești într-o stare de supărare, urmează următorii pași:

  1. 1. Revoltă-te pe frustrare

Înfurie-te pe frica de a pierde, înfurie-te pe teama că nu ești suficient de bun, că alții sunt mai buni decât tine, pentru că e o teamă fără substanță.

E un proces care poate să vină natural într-o vreme în care ai acumulat multă frustrare.

Această furie, te face să fii hotărât, să dai teama la o parte și să fii dispus să schimbi ceva.

E o soluție pe care Abraham Hicks o recomandă pentru a ieși din cercul vicios al „rușinii, vinovăției și fricii”. Te înfurii și te hotărăști să faci ceva.

Așa încep schimbările, revoluțiile, dintr-o înfuriere.

  1. 2. Uită-te la tine – soluția e în tine

Soluția e în tine, în a fi mulțumit de ceea ce ești și de ceea ce ai, în a privi la lucrurile de care să poți fi mândru. Poate e sănătate, poate sunt niște rezultate în domeniul muncii, poate sunt din domeniul relațiilor, etc.

Fii recunoscător pentru ceea ce ești și ceea ce ai.

Sunt mulți oameni într-o situația mult mai nefastă decât a ta. Oameni care chiar au probleme și care probabil că nu se simt la fel de descurajați decât tine, oameni care pot zâmbi chiar dacă ai putea să le spui că nu au motive întemeiate de a zâmbi.

Ca să înțelegi ideea mult mai bine, îți recomand să citești o poveste pe această temă, aici.

  1. 3. Mută-ți atenția de pe ce nu ai, pe ceea ce ai

Așa capeți și încredere în tine.

Știi care e principala diferență dintre un om plin de încredere care are perspectiva unui viitor frumos și unul descurajat, care se tot plânge?

Omul cu încredere, se concentrează pe soluții, omul fără încredere, se concentrează pe blocaje.

Nu mă crezi? Uită-te în jur! Ascultă-i pe prietenii tăi veseli, cu realizări, să vezi despre ce vorbesc, vei vedea că sunt optimiști, trec la acțiune și cred în ei. Trec la acțiune tocmai pentru că sunt optimiști, deci văd o soluție la capătul tunelului și cred în ei, pentru că se gândesc mai mult la cum îi ajută punctele lor forte și nu la cum îi împiedică punctele lor slabe.

Ascultă-i apoi pe cei care sunt nemulțumiți, vei vedea că se tot plâng de ce le lipsește și tot timpul vorbesc de blocaje și greutăți, nu de soluții.

Vreau să fii mulțumit și împlinit cu tine însuți. Iar ceea ce faci, să faci din dorința de a oferi din plăcerea pe care o simți din interior. Să fii relaxat, să te bucuri de ceea ce ai. Pentru că dacă nu te bucuri de ceea ce ai acum, nu te vei putea bucura prea mult timp nici atunci când obții ceea ce îți dorești.

(dacă ai fost părăsit, îți recomand articolul acesta)

Vei tinde să vrei tot timpul altceva și e o modalitate prin care singur te condamni să fii tot timpul nemulțumit.

Vreau să poți să te simți bine și mulțumit, indiferent de oamenii cu care umblii, indiferent de banii pe care-i ai în buzunar, indiferent de locurile în care ești. Vreau să fii puternic și puterea să vină din interior, să nu fie dependentă de factori exteriori.

Această detașare te va scăpa de multe blocaje și de frici că nu reușești sau nu ești suficient de bun.

Primul pas e detașarea, fă ca pentru o săptămână, să nu-ți mai pese de ceea ce nu ai, tocmai ca să-i „faci în ciudă frustrării”. Să ai o atitudine de nepăsare.

Care e lucrul pentru care poți cu adevărat recunoscător în acest moment? (Scrie răspunsul într-un comentariu)

Pe curând,

Cristi Pavel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...