Un ingredient pentru chef, cand vrei sa prepari prajitura „obiectiv personal”

Vaaaaaaaaaaaaai, nuuu ammm cheeef. Oare chiar treeeebuieeee? Lasă că fac mai încolooo. Azi sunt „obosit”, azi sunt „ocupat”, azi „nu am tot ceea ce trebuie”.

„Nu am cheeef aaaazi, nu am cheeeef aziii, nu am chef de nimiiiiic”, cum spun versurile lui Tudor Chirilă.

Motivation is What Gets You Started

Sunt doar niște vorbe pe care eu mi le spun uneori când nu am chef, când nu sunt motivat. Până la urmă e normal să fie și zile în care să avem rezervoarele mai goale… suntem oameni, nu roboți. Însă și roboții se mai „strică” și mai „obosesc” și ei în felul lor. 😀

Totodată, mi-am dat seama că dacă vreau să obțin rezultate solide, dacă vreau să-mi ating obiectivele, e nevoie de consecvență.

Pe lângă faptul că această constanță e necesară ca să construiesc „lucruri” mari, ea mă ajută și să-mi ușurez „existența”. Un comportament repetat cu frecvență mare devine automatism, ajung să-l fac fără să mă gândesc prea mult și cu efort mai puțin, decât dacă l-aș face doar din când în când.

Mi-am dat seamă, atunci când am reflectat asupra fiecărui domeniu al vieții, că atunci când mi-am atins obiectivele, și nu doar „bucăți din ele”, sau când am avut realizări personale mai însemnate, unul dintre ingredientele de bază era constanța și consecvența în a face anumite comportamente.

Puterea obiceiului este mare sau „consuetudinis magna vis est”. (Cicero)

Totodată am realizat că am nevoie de o motivație constantă ca să-mi formezi noul comportament și să mă țin de el.

Bun. Ce ingredient am folosit pentru a-mi menține această constanță?

Am legat întotdeauna o muncă de un rezultat pe care mi l-am dorit.

Întotdeauna am știut că dacă „bag flotări”, o să mi se dezvolte forța și musculatura. Am știu că dacă citesc zilnic, nu o să mă aglomerez excesiv în sesiune. Am știut că dacă mă pun la somn înainte de 12, sunt șanse mari să am o nouă zi plină de energie.

Sunt oameni care continuă să facă anumite lucruri, chiar dacă nu primesc rezultatul pe care-l așteaptă.

Oare de ce?

Eu cred că sunt consecvenți pentru că au așteptări pozitive, adică, pentru că ei se așteaptă că, într-o zi, vor ajunge să aibă ceea ce își doresc. Eu cred că sunt norocoși, acei oameni.

Chiar dacă acea zi poate fi destul de îndepărtată, prin faptul că perseverează și continuă să lucreze, ei își măresc constant șansele de a obține acel lucru.

Așadar, mi-am propus să mă gândesc des la rostul eforturilor mele, la ceea ce vreau să obțin. Vreau să fac acest lucru pentru a știi că nimic nu este în zadar și că dacă nu acum, poate mai încolo…

Cu drag,

Cristi Pavel

Sursa foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...